welkom
extra
Solidariteit

Kort bericht, kort commentaar

Recordwinst na recordwinst

Maurice Ferares

Bij de ondernemers blijft het geld binnenstromen. De kop van het hoofdartikel in Het Financieele Dagblad van 28 april 2021 luidde: Amsterdamse beurs stevent razendsnel af op recordjaar. Recordbedrag uit 2006 van 10,1 miljard opgehaald geld al binnen bereik. Het staat er werkelijk TIEN MILJARD EURO.

Nergens is sprake van deling van de winst met de werkers die de voorwaarden voor die enorme bedragen scheppen. Nergens een eerste minister die zegt dat de winsten tegen de plinten klotsen en de lonen verhoogd kunnen worden. Ook Rutte die dat eens heeft gezegd, zwijgt.

En links en de vakbeweging?

Begrijpelijk, want ook toen Rutte het voor de eerste keer zei, was het verkiezingspropaganda en niet echt gemeend. Heel begrijpelijk. Hij is immers een loopjongen van de bazen.
René van Vlerken, hoofd noteringen van Euronext Amsterdam, verwacht veel activiteit in de rest van het jaar op de financiële markten. En voor de werkers, wordt het voor hen een jaar met minder zorgen? Het ondernemerdom toont zijn ware gezicht. Geen stuiver meer voor de mannen en vrouwen die hard moeten ploeteren voor een enigszins redelijk bestaan. Waar zijn de linkse partijen en waar is de vakbeweging?

S symbool