Bijeenkomst 6 september 2023 in Utrecht

Aftrap Najaar 2023

Netwerk Klimaat FNV (1)

Een zinderende zomer staat voor de deur. Onder meer Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Polen krijgen dit weekend een intense hittegolf voor hun kiezen. Temperaturen van 48 graden Celsius. Dat is de hoogste temperatuur ooit gemeten in Europa. Bosbranden liggen op de loer. De water- en voedselvoorziening komen in gevaar. De klimaatcrisis is hier en nu.

Ons werk om klimaatbeweging en vakbeweging bij elkaar te brengen is urgenter dan ooit. Zonder georganiseerde werkers die radicaal groen beleid gaan eisen, komen we niet uit deze crisis. Het afgelopen half jaar hebben we samen veel mooie stappen gezet. En daar gaan we in het najaar vol goede moed mee verder.
Voor we allemaal aan onze zomer beginnen, willen we jullie vragen om nog snel een datum in jullie agenda te noteren. Op woensdag 6 september trappen we het najaar af. Fysiek in het vakbondshuis in Utrecht voor wie kan, met de mogelijkheid om online aan te sluiten voor wie dat beter schikt.

Logo Klimaat- en vakbeweging: één strijd, één toekomst FNV

Wat gaan we doen?

We kijken terug op het afgelopen half jaar. De verschillende werkgroepen van ons netwerk zullen kort vertellen wat hun plannen zijn voor de komende tijd. Bas uit het dagelijks bestuur zal aansluiten. En we zullen het proces rondom de verkiezing van een aantal nieuwe leden van de coördinatiegroep bespreken.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
17.00 uur - Samen eten voor wie wil.
18.00 uur - Bijeenkomst, terugblikken, plannen maken (met mogelijkheid om online aan te sluiten).
20.00 uur - Borrel.

Wil jij erbij zijn op woensdag 6 september? Meld je dan aan via onderstaande link, dan sturen wij je na de zomer nog een 'herinnering'!

IK MELD ME AAN

Hopelijk zien we je op 6 september, online of offline. Voor nu wensen we je een hele goede zomer!

Met strijdbare groet,
Anne, Niels, Charlotte, Johan, Patrick en Jesse

PS - Om deel te nemen aan onze activiteiten hoef je geen lid van de FNV of aangesloten bij een klimaatgroep te zijn. We moedigen je daarom aan om vooral nieuwe mensen mee te nemen! Je collega, neef, buurvrouw of verre vriend: iedereen is welkom! Wij vertrouwen erop dat mensen vanzelf het belang gaan zien om lid te worden en mee te gaan doen.

(1) Netwerk Klimaat FNV, e-mail 14 juli 2023.