nr. 110
nov 2002

welkom
edities
inhoud

Solidariteit

Schoon, smaakvol en solidair

- zeep en olijfolie uit Nabloes

Graag levert de redactie van Solidariteit een kleine bijdrage aan de campagne van "Sindyanna of Galilee" om de zelfgemaakte zeep en olijfolie aan te prijzen en aan te schaffen ter ondersteuning van de door Palestijnse vrouwen gedragen, niet op winst gerichte, 'eerlijke productie en handel'.

Ook een aardig cadeau in de komende decembermaand of als metgezel van een nieuwjaarswens aan familie, vrienden en vriendinnen.

De natuurlijke zeep wordt gemaakt in Nabloes, een stad in het hart van de bezette Westelijke Jordaanoever met een lange traditie van olijfproducten.

Nabloes heeft zwaar geleden onder de blokkade van het Israëlische leger. De bevolking is afgesloten van haar vroegere werk en niet of nauwelijks in staat levensmiddelen en andere producten te kopen en te verkopen. De avondklok geldt dag en nacht en veel inwoners zijn aangewezen op water en brood. De vrouwen van Sindyanna doen er alles aan om hen bij te staan.

We kennen de zeep die behalve lekker ruikt ook gezond is. We gebruiken de olijfolie die heerlijke smaakt en 'puur natuur' is.

  • Olie: drie euro per fles van 250 cc.
  • Zeep: één euro per stuk, 130 gram.

Bestellen bij: Hadas Lahav, Postbus 41199, Jaffa Israël 61411. Telefoon: 00 972 3 6834627. E-mail: oda@netvision.net.il - website: http://www.sindyanna.com