Welkom
Ingezonden
Solidariteit "ingezonden"

Kick off zaterdag 13 januari 2018, Tivoli Utrecht

Offensief tegen de 'race naar beneden'

FNV

Tijd voor een fundamentele verandering - tijd voor een offensief ! Er moet een eind komen aan de doorgeslagen flexibilisering. Eén van onze leden: In de winkel waar ik werk, moeten werknemers altijd beschikbaar zijn, maar wij worden maar voor maximaal twintig uur per week ingepland. Daarmee verdienen we onder bijstandsniveau.
De FNV hoort veel verhalen, over 'flex', mensen die hun pensioen nauwelijks halen, mensen die onder het sociaal minimum zijn beland. Iedereen voelt het aan: we zitten in een race naar beneden.

Daarom is het tijd om in beweging te komen! De FNV start daarom een Offensief. Een beweging voor fundamentele verandering, zodat Nederland eerlijk wordt. Dit kan alleen slagen als we dit samen doen. Dus doe mee en kom naar de kick off op 13 januari in Utrecht.

De trend keren

Wij hebben een plan gemaakt om de komende jaren de aanval in te zetten om de trend te keren. Wij noemen dat: het Offensief. Samen gaan we de oorzaken van de race naar beneden aanpakken. We gaan de strijd aan voor échte verandering.

Dat betekent: maatregelen die de concurrentie tussen werkenden stopt. En maatregelen die ervoor zorgen dat iedereen, ook bedrijven en aandeelhouders, eerlijk gaat meebetalen aan onze samenleving. Want zolang flex goedkoper is dan vast, krijgt niemand meer een vaste baan, en blijft de concurrentie bestaan. En zolang bedrijven ermee weg komen om minder belasting te betalen, is er te weinig geld beschikbaar voor eerlijke pensioenen, fatsoenlijke uitkeringen, goede zorg, milieu, onderwijs en veiligheid.

Samen gaan we de strijd aan

Samen met jou willen we de strijd aangaan, want dit plan slaagt alleen als we genoeg mensen aan onze kant weten te krijgen. Met het Offensief gaan we iets doen dat we in geen tijden in deze omvang hebben gedaan. Maar het kan! We zien in andere landen om ons heen dat mensen zich organiseren, omdat ze zien dat het anders kan en moet. Overal zijn mensen het beu, ook in ons land. Dit is het moment om in actie te komen.

De FNV is nog altijd de grootste vakbond van ons land. Als alle leden meedoen, zijn deze problemen snel opgelost. Dus samen met veel leden bouwen we aan een beweging die de trend kan keren. Met zijn allen maken we het verschil en jij kunt daar onderdeel van zijn!

Aftrap

Op zaterdag 13 januari aanstaande gaat het Offensief van start in het Utrechtse Tivoli-Vredenburg. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk sectoren, bedrijven en regio's vertegenwoordigd zijn. Dus zorg dat je erbij bent en laat je collega's weten dat ze ook welkom zijn!

  • Wanneer? Zaterdag 13 januari 2018.
  • Hoe laat? Van 11:00-13:00. Natuurlijk wordt na het programma voor een lunch gezorgd. In de middag kun je je inschrijven voor workshops. Vol = vol!
  • Hoe kom ik er? Tivoli Vredenburg ligt naast het station van Utrecht Centraal. Bij je aanmelding kun je een gratis treinkaartje aanvragen.
  • Mag ik iemand meenemen? Jazeker! Iedereen is welkom. Meld je gasten wel even apart aan. De gratis treinkaartjes zijn alleen voor leden. Lid worden kan natuurlijk altijd!

Programma

De kick-off is het startsein voor het Offensief. Samen laten we Nederland weten dat het tijd is voor verandering. Op 13 januari starten de eerste campagnes voor jongeren en oud: tegen de flex, en voor een fatsoenlijk pensioen. We laten je zien wat de eerste campagnes het komende half jaar gaan doen om ons land op te schudden en ons verhaal te vertellen. Ook jij kunt gelijk aan de slag als koploper van onze beweging. Je kunt je inschrijven om gelijk mee te gaan doen aan acties. Je krijgt tools om zelf aan de slag te gaan met het verzamelen van verhalen uit je omgeving. En in het middagprogramma (optioneel) kun je je aanmelden voor handige workshops. Informatie daarover volgt zeer binnenkort!

Wil je helpen anderen mee te krijgen naar de kick-off? Er is een (nieuwe) flyer beschikbaar en een brochure met ons verhaal. Help direct mee door deze uitnodiging te verspreiden via jouw eigen sociale media. Heb je die niet? Mail mensen dan, of ga het gesprek met hen aan. Wil je geprint materiaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar .

Website: www.fnv.nl - het offensief
Flyer: Flyer Offensief tegen race naar beneden (pdf, 52 kB)
Brochure: Brochure Offensief tegen race naar beneden (pdf, 2,6 MB)