welkom
extra
thema
Solidariteit

Thema "het Offensief van de FNV" - verklaring FNV over vertrek Mariette Patijn [3]

Vicevoorzitter treedt terug uit het FNV bestuur

Jose Kager (9-01-2018)

Vicevoorzitter Mariëtte Patijn treedt terug na vier jaar in het FNV bestuur. Patijn: "Ik geloof in de FNV en in de kansen die er nu liggen om met onze leden de strijd voor een socialer Nederland aan te gaan. Maar om voorop te lopen in die strijd is een eensgezinde en daadkrachtige vakbond nodig."

"Die eensgezindheid en daadkracht is er nu naar mijn opvatting nog onvoldoende. Dat is de reden dat ik niet langer vanuit deze functie medeverantwoordelijkheid wil dragen voor het besturen van de FNV."

Bestuur betreurt vertrek

FNV voorzitter Han Busker: "Mariëtte heeft jarenlang een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de FNV in het bestuur en als vicevoorzitter. Het beeld dat zij schetst, wordt niet gedeeld en herkend door de rest van het bestuur. We spreken onze waardering uit voor haar toewijding bij de strijd voor een socialer Nederland. Wij betreuren haar vertrek, maar weten dat ze altijd betrokken zal blijven bij de FNV in welke rol dan ook."

De taken van Patijn binnen het dagelijks bestuur worden waargenomen door de andere bestuursleden. Haar opvolger zal volgens de gebruikelijke procedure worden gekozen door het Ledenparlement van de FNV.